In het recept, dat bij downloads te vinden is, staan stappen beschreven hoe je een appeltaart kunt bakken. De leerkracht legt uit dat een juiste taakverdeling en goed lezen nodig zijn om tot een goed resultaat te komen. Daarna gaan de kinderen in groepjes zelf aan de slag.

Ik leer rekenen en goed lezen en het is nog leuk ook

Er moet goed gelezen worden in welke volgorde de ingrediënten toegevoegd moeten worden. Daarnaast moeten de kinderen ook rekenen. Ze moeten bijvoorbeeld 20% van 1kg suiker toevoegen. De kinderen zijn erg enthousiast. Zo geven ze aan dat ze veel geleerd hebben op een leuke manier.

Een manier op de (begrijpend) lees motivatie omhoog te krijgen op een betekenisvolle manier.

Klik hier voor de download van het recept

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over leesmotivatie.

Appeltaart bakken
 

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *