Groepsplan tekstverbanden

Downloaden (DOCX, 26KB)

Groepsplan samenvatten

Downloaden (DOCX, 14KB)

In bovenstaande documenten zijn praktijkvoorbeelden van een ingevuld groepsplan te zien. Dit groepsplan is geschreven voor een groep 7. De beoordelingen zijn gebaseerd op de strategietoets niveau B van Nieuwsbegrip. In de opbouw van deze lessen wordt rekening gehouden met het GRRIM model en andere theorieën uit de schematische weergave. De eerste les is het meest leerkracht gestuurd en de laatste les is vrij zelfstandig ingericht. Uiteindelijk wordt de hoogste vaardigheid (creatie) van de kinderen gevraagd. Bij het onderdeel tekstverbanden moeten zij zelf een instructievideo maken over de signaalwoorden en tekstverbanden. Tijdens deze cyclus is het van belang dat de kinderen meegenomen worden in het proces. De leerkracht dient naar de kinderen te communiceren hoe de cyclus globaal is opgebouwd. Wat zijn de doelen van de verschillende lessen en wat wordt er verwacht van de kinderen?

In onderstaande video ziet u een voorbeeld van een eindproduct behorende bij dit groepsplan. Vanwege privacyredenen zijn de gezichten van de kinderen vervaagd.

Klik hier voor het format van het groepsplan.

Groepsplan HGW
 

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *