Downloaden (DOCX, 11KB)

Vragenstellen nieuwsbegrip

Een paar resultaten van het vragen op laten stellen in groep 6.

In bovenstaande documenten is het “vragen stellen” document toegepast bij twee lessen. Bij een les stelt de leerkracht de vragen tijdens het voorlezen van een prentenboek in groep 3. De andere les vindt plaats in groep 6 tijdens een nieuwsbegrip les. Hierbij maakten de leerlingen zelf de vragen en gingen ze deze later van elkaar beantwoorden. Dit laat zien dat het fenomeen ‘vragen stellen’ inclusief het format op verschillende manieren toepasbaar is.

Dit document is gebaseerd op de theorie van Close Reading samen met de ‘creëren’ stap van Bloom, waarbij er een opbouw zit in de vragen en meerdere intelligenties worden aangesproken. Klik hier voor het printblad ‘vragen stellen’.

 

Vragen stellen
 

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *